Taiwan lansează un program online care prezintă artele spectacolului națiunii

Ca New York iese dintr-o blocare de trei luni în mijlocul pandemiei coronavirus, Taipei Cultural Center din New York a lansat o casetă de prezentare online sărbătorind artele spectacolului taiwanez, care coincide cu redeschiderea orașului.

Intitulat TaiwanEYE, programul dispune de 10 videoclipuri care lumina reflectoarelor fragmente de tradiționale Peking Opera, dans modern, teatru, și spectacole indigene a cappella de artiști taiwanezi. Clipurile sunt disponibile pe YouTube în perioada 8 iunie – 31 august.

Spectacolele au fost programate inițial să fie prezentate la International Society for the Performing Arts 2020 congres 2020 în Taipei organizat de C.F. Koo Foundation și Ministerul Culturii. Pandemia COVID-19 a dus însă la anularea evenimentului, care ar fi văzut prezența a sute de directori de artă și curatori din întreaga lume, a informat CNA.

Programul online include spectacole de Taipei Li-yuan Peking Opera Theatre, Cloud Gate Dance Theatre, Bulareyaung Dance Company, O-Kai Singers, Resident Island Dance Theatre, TAI Body Theatre, Gang-a Tsui Theatre, HORSE Dance Theatre, Riverbed Theatre, și La Cie MaxMind.

Cu artiști din întreaga lume recurge la platforme digitale în timpul crizei actuale de sănătate, TaiwanEYE oferă o bucatica in scena vibranta de arte performative în națiunea insula. Taiwan’s National Symphony Orchestra (NSO), de asemenea, a aranjat o serie de concerte live streaming luna trecută pentru a „calma și calma mintea oamenilor”, într-o perioadă de haos.

Lasă un comentariu