Taiwan nou proiect de dans coregraf marchează al 10-lea an cu spectacole noi

Un proiect de dans lansat de un coregraf premiat în 2011 pentru a aduce dansatori taiwanezi acasă și în străinătate împreună sărbătorește cea de-a 10-a aniversare, cu două serii de spectacole pregătite peste granițe prin intermediul link-urilor video.

Ho Hsiao-mei (în limba menționată), câștigătoare a Premiului Național pentru Arte în 2016, a anunțat sâmbătă, la Taipei, că cele două serii de spectacole pentru noul ei proiect de coregrafie vor avea loc în două weekend-uri, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

Potrivit Ho, proiectul ei urmărește să „aduce dansatori de lucru de peste mări și în Taiwan mai aproape și să strălucească împreună,” și pentru oamenii din Taiwan pentru a vedea și încuraja dansatori departe de casă.

Această viziune a fost oarecum problematică cu pandemie COVID-19 păstrarea oamenilor în afară, dar tehnologia de videoconferințe ajută la reducerea decalajului.

Primul set de spectacole va consta din patru piese, fiecare creată de o pereche de dansatori taiwanezi – unul local, celălalt lucrând în străinătate – care va reprezenta un dialog despre experiențele lor de a trăi în culturi diferite, a afirmat ea.

Cei patru dansatori taiwanezi din străinătate în acest an se bazează în Regatul Unit, Statele Unite și Coreea de Sud, și lucrează cu omologii lor taiwanezi prin intermediul comunicațiilor video.

Tema lor este „ce facem dacă nu putem ieși sau reveni,” reflectând controalele de frontieră impuse la nivel global pentru a combate răspândirea pandemiei COVID-19, a spus Ho.

Aceste piese vor fi puse în scenă la Taipei’s Huashan 1914 Creative Park pe 29 și 30 august.

Cea de-a doua serie de dansuri va cuprinde două piese, una coregrafică de duo-ul creativ al taiwanezului Lee Chen-wei (?) și maghiara Vakulya Zoltan, cealaltă de Tu Lee-yuan (în limba italiană), o dansatoare taiwaneză care a lucrat anterior la Opera din Göteborg din Suedia.

Fiecare piesă va avea trei dansatori, cu Lee și Vakulya dans în propria piesă cu un alt dansator.

Lasă un comentariu